Cosmetice naturiste Cosmetice naturiste pentru corp

Tratamente rapide pentru călcâie crăpate

Written by EnJ2Pf9lBp

Călcâiele crăpate apar în mai multe situații, fiind inestetice și dureroase. Sunt afectați cei care au glandele sudoripare inactive, dar alte cauze pot fi statul foarte mult în picioare, obezitatea, pantofii decupați la spate, platfusul, psoriazisul, eczeme, tulburări ale glandei tiroide, diabet, folosirea excesivă a apei fierbinți, temperaturile ridicate din timpul verii, lipsa de vitamine, minerale, zinc. Călcâielor pot fi afectate superficial sau profund, iar ultima situație produce dureri mari și infecții sau sângerări.

Există câteva remedii naturiste care își fac imediat efectul:

Bicarbonatul de sodiu este cel mai popular remediu

Bicarbonatul de sodiu este un excelent exfoliant. Cum îl folosim?

  • 2 litri de apă caldă,
  • 2 linguri cu bicarbonat de sodiu
  • câteva picături de gel de duș hidratant

Se pune apa caldă într-un lighean, se adaugă bicarbonatul de sodiu și gelul de duș. Se amestecă. Înmuiați picioarele în apă și stați așa aproximativ 20 – 30 de minute. După ce pielea s-a înmuiat, se freacă tălpile și călcâiele cu o piatră ponce sau cu o pilă specială pentru călcâie. Clătiți apoi picioarele, ștergeți-le cu un prosop și aplicați o cremă hidratantă.

Mască din căpşune pentru exfolierea călcâielor

Amestecaţi 6-8 căpşune cu două linguri ulei de măsline (sau migdale) şi o linguriţă sare de mare. Masaţi viguros călcâiele cu ajutorul acestei paste şi lăsaţi să acţioneze 10-15 minute. Apoi îndepărtaţi alternând apa călduţă cu apa rece.

Scrub din sare de mare, portocale și ulei de măsline

Acest scrub este minunat și are efecte revigorante. Îl faceți din două portocale, o cană ulei vegetal şi o cană de sare de mare. Se amestecă uleiul cu sarea de mare şi se taie portocalele felii rotunde. Scufundaţi felia de portocală în amestecul de ulei şi sare de mare şi masaţi cu putere călcâiele timp de 10 minute. Îndepărtaţi apoi cu apă călduţă. Efecte pe care le veți vedea imediat: curăţarea profundă, revigorarea şi catifelarea călcâielor. De asemenea, puteţi obţine acest efect masându-vă călcâiele cu lămâie.

Făină de orez

Se amestecă o mână de orez măcinat sau chiar făină de orez dacă aveți la îndemână cu câteva linguri de miere și oțet de mere, până când obțineți o pastă groasă. Dacă fisurile accentuate, se adaugă în pasta preparată o lingură de ulei de măsline sau ulei de migdale dulci. Se înmoaie picioarele în apă caldă timp de 10 minute, apoi se freacă ușor cu pasta fină de orez.

Alimentația

Uscarea şi crăparea călcâielor sunt cauzate adesea de deficienţe de vitamine, minerale, zinc şi acizi graşi omega-3. De aceea, este foarte important să măriţi consumul de calciu, fier, zinc şi acizi graşi omega-3. În alimentație le găsiți în lactate, carne, spanac, pește, oleaginoase.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment