Afectiuni Afectiuni ale imunitatii Afectiuni ale sangelui

Sfecla roșie – un miracol pentru organism!

Written by EnJ2Pf9lBp

Știați că sfecla roșie este considerată cel mai puternic purificator natural al sângelui? Știați că este un adversar redutabil al tumorilor? Ce alte beneficii mai are sfecla? Multe!

Ea poate fi consumată în oţet, proaspătă ori coaptă. In orice formă a ei, este un superaliment nutritiv cu beneficii miraculoase pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la prevenirea și la tratarea multor afecţiuni, spune Cătălin Luca, medic primar de medicină generală cu competență în ramuri ale medicinei alternative (apifitoterapie și ayurveda).

Datorită complexului de vitamine și minerale, sfecla roșie este adjuvant în tratarea tumorilor, afecțiunilor ficatului, bolilor cardiovasculare sau digestive. Ea ridică imunitatea, fiind totodată un puternic antiinflamator, detoxifiant și energizant.

Sucul de sfeclă roșie detoxifică puternic ficatul și bila, de aceea consumarea acestuia în cantități mari de la început poate genera senzație de greață. De aceea se recomandă consumul treptat, începând de la o lingură pe zi și ajungând până la un pahar, în combinație și cu alte rădăcinoase, dar nu cu fructe.

Sfecla roșie are și puternice proprietăți anticancerigene datorită pigmentului său roșu, numit betacianină. Sucul de sfeclă roșie este un aliat în tratamentul unor boli grave, precum cancerul, precum și în ameliorarea efectelor chimioterapiei și radioterapiei.

De ce este bună sfecla pentru afecțiunile cardiovasculare? Pentru că prin consumul ei, nivelul colesterolului va scădea semnificativ, iar nivelul trigliceridelor din sânge va fi reglat. Se pot adăuga în sucul de sfeclă roșie și frunzele de sfeclă. După o lună se vor observa îmbunătățiri în ce privește digestia, anemia, constipația și infecțiile urinare.

Sucul de sfeclă este un puternic purificator al sângelui, fiind folosit, el sau preparatele, în ameliorarea anemiilor și altor afecțiuni hematologice.

Sfecla roșie stimulează activitatea cerebrală și crește rezistența la efort fizic. Boli precum Alzheimer și demența pot fi ameliorate cu ajutorul consumului de sfeclă roșie.

Sfecla roșie este un remediu minunat împotriva varicelor, dar ajută și la prevenirea acestora.

Observație: informațiile din articol nu constituie diagnostic și tratament. Consultați medicul înainte.

Am consultat pentru acest articol:

1. Diego A Bonilla Ocampo, Andrés F Paipilla, Estevan Marín, Salvador Vargas-Molina, Jorge L Petro, Alexandra Pérez-Idárraga, Dietary Nitrate from Beetroot Juice for Hypertension: A Systematic Review, Biomolecules. 2018 Nov 2;8(4):134: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30400267/

2. dr-catalin-luca.ro

3. Luke Stanaway, Kay Rutherfurd-Markwick, Rachel Page, Marie Wong, Wannita Jirangrat, Koon Hoong Teh, Ajmol Ali, Acute Supplementation with Nitrate-Rich Beetroot Juice Causes a Greater Increase in Plasma Nitrite and Reduction in Blood Pressure of Older Compared to Younger Adults, Nutrients. 2019 Jul 22;11(7):1683: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31336633/

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment