Afectiuni Afecțiuni ale ochilor

Scapă de cearcăne prin aceste metode

Written by EnJ2Pf9lBp

Violacee sau roșiatice, cearcănele ne aduc pe față câțiva ani în plus, dar ele sunt și semnele unor afecțiuni pe care trebuie să le luăm în seamă.

De ce apar cearcănele?

Vasele care drenează sângele dinspre ochi spre nas se pot congestiona uneori, iar când ele se umflă și se colorează, formează cearcănele. De ce apar ele:

  • moștenire genetică – o piele subțire și translucidă în jurul ochilor permite cearcănelor să fie mult mai vizibile
  • culoarea tenului: în general, persoanele cu pielea mai închisă la culoare sunt predispuse la apariția cearcănelor.
  • expunerea îndelungată la soare scade producția de colagen și afectează și pigmentaraea
  • vârsta. Cu trecerea anilor, cearcănele sunt mai vizibile.
  • lipsa somnului face ca vasele de sânge să se dilate.
  • alergiile – histamina afecteaza vasele de sânge și provoacă umflături, deci favorizează cearcănele.
  • fumatul și consumul de alcool: favorizeaza eliberarea radicalilor liberi și congestinarea vaselor de sânge.

Ce pot ascunde cearcănele?

Cearcănele pot fi semnale ale unor afecțiuni.

  • Cearcănele cenușii pot fi semnul unei carențe de fier, a unei anemii sau expunerii îndelungate a organismului la stres și oboseală
  • Cearcănele vineții semnalează o circulație sangvină slabă și posibile afecțiuni cardiace sau pulmonare
  • Cearcăne roșiatice pot indica hipertensiune.

Măști și remedii naturiste rapide pentru cearcăne

  • ulei de ricin. El este antiinflamator și antioxidant, dar și ”netezește” pielea din jurul ochilor. Are proprietati antiiflamatorii si antioxidante si contribuie la menținerea aspectului neted al pelii din zona ochilor. Se aplică uleiul pe zona de sub ochi, se masează câteva minute și apoi se lasă să acționee pe timpul nopții. Tratamentul poate fi făcut în fiecare seară, înainte de culcare.
  • pliculețe de ceai negru sau verde – au un conținut bogat de antioxidanți care ajută la contractarea vaselor de sânge și la reducerea aspectului de ochi obosiți. Se fierb pliculețele cu ceai și după răcire se așează câte un pliculet de ceai pe fiecare ochi și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Se clătește pielea apoi. Tratamentul poate fi făcut o dată sau de două ori pe săptămână, timp de o lună.
  • ulei de migdale este bun pentru că el conține acizi grași ce hidratează pielea, agenți de albire și vitamina E, cu rol de întinerire. Se aplică uleiul de migdale în jurul ochilor, se masează zona timp de cateva minute și se lasă să acționeze pe timpul nopții. Acest tratament va da un aspect luminos tenului și va îmbunătăți circulația sangvină.
  • bicarbonat de sodiu – măștile cu bicarbonat de sodiu pot fi folosite pentru toate tipurile de ten și au rolul unui exfoliant, dar și catifelează zona din jurul ochilor. Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o cană de apă caldă și se aplică soluția sub ochi, lăsând-o să acționeze timp de 10-15 minute. După îndepărtarea soluției, se clătesc bine ochii și se aplică o cremă hidratantă. Acest tratament poate fi repetat două săptămâni.
  • castravetele conține antioxidanți care revitalizează pielea, dar și un complex de vitamine (A, C, K) care reduce inflamația de la nivelul ochilor. Se aplică felii de castravete în zona cearcanelor, pentru aproximativ 10 minute. Se clătește apoi cu apă. Acest tratament poate fi repetat de două ori pe zi, timp de o săptămână.
  • suc de cartofi cruzi – cartofii cruzi conțin un agent de albire ce ajută la depigmentarea pielii și ii oferă un aspect luminos. Se rad câțiva cartofi, iar în sucul obținut pentru a inmuia doua dischete demachiate pe care le poti aplica apoi in zona ochilor, lăsându-l să acționeze 15 minute. La final, se clătesc ochii cu apă rece. Repetă tratamentul o dată sau de două ori pe zi, timp de 2-3 săptămâni.

N.r: Aceste informații nu substituie diagnosticul și tratamentul unui medic specialist. Consultați medicii înainte de a începe un tratament.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment