Cosmetice naturiste Cosmetice naturiste pentru corp Leacuri babesti

Tratamente naturiste pentru bătături

Written by EnJ2Pf9lBp

Bătăturile sunt o îngroșare a pielii, cauzată de acțiune mecanică a pantofilor, lipsa de vitamina A, E, deshidratarea acesteia și presiune (călcâie). Ele sunt neplăcute, inestetice și dureroase. Până a apela la chirurg, există câteva metode simple și eficiente care dau rezultate:

  • Bicarbonatul de sodiu este considerat pudra minune contra bătăturilor. El se poate folosi în combinație cu apa, pentru înmuierea pielii, dar și în combinații mai concentrate, pentru masajul acesteia. Iată: întâi înmoaie picioarele într-o soluție formată din 3 linguri de bicarbonat la un lighean cu apă, timp de 15 minute. Fă masaj apoi la picioare cu o pastă din cinci linguriţe de bicarbonat pe care le amesteci cu foarte puţin şampon şi 10 picături de ulei de levănțică. Apoi utilizează piatra ponce sau o pilă pentru câlcâie ori o perie aspră (burete natural), pentru a îndepărta pielea moartă. Apoi, nu uita de crema hidratantă și emolientă! Un alt avantaj al bicarbonatului este că, fiind antisudorific, ne scapă și de mirosul neplăcut al picioarelor.
  • Oțet (acid acetic), folosit astfel: se înmoaie o bucată de vată în oţet şi tapetează bătătura, după care se înfășoară cu un tifon și lasă vata înmuiată în oţet pe bătătură, peste noapte. Dimineaţă se freacă zona cu o piatră ponce și apoi se unge cu o cremă.
  • Suc de lămâie. Prepară o pastă dintr-o lingură cu suc de lămâie şi 5-6 tablete pisate de aspirină. Aplică pasta direct de bătătură şi înfăşoară piciorul într-o compresă. Ţine piciorul învelit timp de 10 minute, după care poți îndepărta bătătura cu ajutorul unei pietre ponce.
  • Frunze de pătlagină. Frunzele proaspete de pătlagină, bine spălate şi presate, se aplică seara pe bătătură și se înfășoară într-o compresă sau se fixează cu leucoplast. Se stă peste noapte cu ele. Procedura se repetă zilnic până la dispariţia bătăturii.
  • Alifie de tătăneasă. Preparare: patru-şase rădăcini de tătăneasă şi 200 g untură de porc. Spală şi taie mărunt rădăcinile. Pune untura la încălzit într-o tigaie şi, când s-a încins, adaugă rădăcinile mărunţite, amestecând bine cu o lingură de lemn. După ce fierbe, acoperă şi lasă amestecul la răcit până a doua zi. Dimineaţa încălzeşte compoziţia până devine fluidă, strecoar-o printr-un tifon, stoarce bine şi alifia obţinută păstreaz-o la rece, în cutii închise ermetic. Unge bătăturile cu alifie de tătăneasă până la vindecare. Aceasta e unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru bătături.
  • Propolis. Este foarte eficient în bătălia cu bătăturile, dar el trebuie să fie proaspăt, în niciun caz să nu fie mai vechi de un an. Se ia o bucată de propolis, se încălzește și se lipeşte-o chiar pe bătătură, apoi se aplică un leucoplast. Se schimbă bandajul acesta si odată cu el și propolisul, la trei-patru zile. După câteva aplicări, bătătura se desprinde singură.

Aceste informații nu înlocuiesc tratamentul și diagnosticul unui medic specialist. Consultați-l înainte de a începe orice tratament.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment