Afectiuni Afectiuni digestive Leacuri babesti Plante medicinale

Cum calmăm arsurile la stomac

Written by EnJ2Pf9lBp

Arsurile la stomac sunt foarte frecvente și neplăcute și dureroase. Mai multe cauze stau la originea lor: alimentație dezechilibrată, anumite medicamente, stres, fumat, hernie hiatală, gastrită, reflux de acid etc.

Iată câteva remedii naturale cu care ne pot ajuta:

  • Mușețelul este util pentru cei care au hiperaciditate de stomac, gastrite chinuitoare. Se pot consuma trei căni de ceai de mușețel pe zi, înainte de mese. Florile de mușețel au proprietatea de a normaliza secreția acidului clorhidric în stomac și pot ajuta, de asemenea, la tratarea problemelor digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, diaree și colici. Ceaiul de mușețel se prepară astfel: se infuzează un pliculeț de flori de mușețel în 250 ml de apă clocotită, timp de 5-10 minute. Infuzia se bea îndulcită cu miere.
  • Ghimbir. Compușii fenolici din ghimbir ameliorează iritația gastrointestinală, stimulează producția bilei și suprimă contracțiile gastrice, pe măsură ce alimentele și fluidele se mișcă prin tractul digestiv. Din acest motiv, ceaiul de ghimbir este bun contra arsurilor la stomac, pe lângă alte întrebuințări. Preparare: o linguriță de plantă mărunțită în 250 ml de apă. Infuzia se fierbe timp de două-trei minute, după care se filtrează. Se pot consumă două-trei căni pe zi de ceai de ghimbir pe zi.
  • Menta. Menta arre un efect antispasmodic asupra sistemului digestiv și este un remediu excelent și rapid în calmarea crampelor stomacale. Pe lângă alte întrebuințări, menta este indicată și în tulburări digestive și hepatice, având proprietatea de a stimula secreția biliară. Peparare infuzie de mentă: o linguriță de plantă mărunțită se pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consumă o cană după fiecare masă. Se recomandă și în tratarea diareei, pentru proprietățile sale astringente, antiseptice și antismolitice. Ceaiul de mentă nu se consumă în exces sau de către hipotensivi. Consultați medicul înainte.
  • Busuioc. Busuiocul este un antiseptic intestinal, absoarbe gazele stomacale, stimulează digestia datorită uleiului volatil, calmează arsurile la stomac. Preparare ceai: două lingurițe de plantă mărunțită se pun în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma două-trei ceaiuri pe zi. Ceaiul de busuioc nu trebuie consumat pe perioade mari de timp și este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, bebelușilor și copiilor mici.
  • Turmeric. Ceaiul de turmeric este considerat un superaliment. Condimentul galben strălucitor este extrem de apreciat în multe bucătării, și vine la pachet, de asemenea, cu o mulțime de proprietăți vindecătoare. Bogat în antioxidanți și cu ingredientul activ curcumina, turmericul are proprietăți antivirale și antifungice. Odată cu alte beneficii asupra sănătății tale, curcuma poate ajuta, de asemenea, la refluxul acid. Deoarece studiile au arătat că BRGE poate fi declanșat de stresul oxidativ, proprietatea antioxidantă a turmericului poate reduce simptomele asociate acestuia. Turmericul nu numai că va ajuta la reducerea riscului dezvoltării de BRGE, dar poate proteja stomacul de alte leziuni și de ulcere.
  • Fenicul. Ceaiul de fenicul este leac bun pentru cei care suferă de reflux gastric reduce excesul de gaze și ajută la calmarea disconfortului cauzat de refluxul acid. De asemenea, hrănește sistemul digestiv, ceea ce reduce riscul apariției refluxului acid. Fenicul are, de asemenea, multe proprietăți antiinflamatorii care pot reduce iritația și inflamarea tractului digestiv.
  • Florile de salcâm. Datorită proprietăților sale slab alcaline, salcâmul are un efect de neutralizare a tot ce înseamnă neplăcere sau aciditate. De reținut că se folosesc doar florile, nu și codița și se va face o infuzie cu o lingură de flori de salcâm și apă calduță. Se consumă la fel, 2-3 căni pe zi.
  • Bicarbonat de sodiu. Indicat pentru neutralizarea acidului este bicarbonatul de sodiu. Se amestecă o jumătate de linguriţă de bicarbonat şi cateva picături de suc de lămâie în jumătate de cană de apă caldă. Evitați să beți doar bicarbonat diluat. E nevoie şi de suc de lămâie pentru a scăpa de o parte din gazul pe care bicarbonatul în produce în stomac atunci când intră în contactul cu acizii. Un efect similar poate fi obţinut, consumând sucul alcalin al unor legume precum castraveţii, morcovii, ridichile sau sfecla roşie.
  • Pentru articol am consultat:
  • Studiul „A review of the bioactivity and potential health benefits of peppermint tea (Mentha piperita L.)”, publicat în Phytotherapy Research: PTR,. 2006 Aug, autori McKay DL, Blumberg JB.
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/326065#causes
  • https://www.myteadrop.com/blogs/news/best-tea-for-acid-reflux

Informațiile din articol nu înlocuiesc diagnosticul și tratamentul unui medic specialist. Consultați-l înainte de a vă trata.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment