Afectiuni Afectiuni ORL Beneficii musetel Leacuri Leacuri babesti Plante medicinale

Nas înfundat. Tratează-l natural!

Written by EnJ2Pf9lBp

Ai nasul înfundat? Citește asta înainte să folosești clasicele picături.

Mare parte dintre soluțiile care desfundă nasul prin tratament medicamentos conțin substanțe care dau dependență, chiar după numai 3 zile de folosire. Aceste substanțe sunt sunt oximetazolina, fenilefrina, xilometazolina si nafazolina care pot rezolva o problemă pe termen scurt, dar să provoace alta pe termen lung: dependența de spray-urile nazale.

Și atunci care ar fi alte variante când nasul înfundat ne strică ziua și dispoziția?

Soluțiile saline au efect imediat și sunt benefice, pentru că și ele curăță mucoasa nazale, fără a da dependență. Le poți cumpăra gata preparate, dar ți le poți face acasă, în câteva minute, folosind apă și sare de mare. O jumătate de linguriță de sare de mare se fierbe timp de 15 minute în 200 mililitri de apă. Picăturile pot fi aplicate nazal cu ajutorul unei pipete, dar soluția este bună și contra durerilor de gât, așa că folosiți-o și pentru gargară.

Inhalații cu aburi de la ceaiuri de plante. Acestea se fac foarte ușor și, de asemenea, au efect imediat. Inhalația se face respirând, 10 – 15 minute, cu un prosop pe cap (care împiedică difuzarea aburilor), deasupra unui vas aburind cu ceai. Iată câteva variante, pe care le puteți folosi simplu sau în combinație: mușețel, cimbru, ghimbir, salvie, busuioc. Acestea au efect emolient, calmant, antiinflamator.

Inhalații cu aburi proveniți de la apă fierbinte și uleiuri esențiale. Câteva picături de ulei de eucalipt, mentă, cimbru, lavandă, cuișoare se pot dilua în apă fierbinte, iar aburii se inhalează, de asemenea, un sfert de oră.

Inhalația cu aburi de la fiertura de varză, de asemenea, are efect decongestionant, dar ajută și contra durerilor de cap. Este un leac din bătrâni folosit și acum.

Ceaiurile ajută și ele. Câteva variante: mentă, eucalipt, mușețel, ciuboțica cucului, cimbru, ghimbir.

Iar în final, un truc simplu de la presopunctură: atinge, cu vârful limbii, cerul gurii, iar în acelasi timp apasă cu putere între sprâncene, cu degetul arătător. După 20 de secunde, eliberează presiunea pusă cu degetul între sprâncene. Simți cum nasul începe să se desfunde?

Iar dacă nu ești Chuck Norris, să plângă ceapa când o tai, atunci poți încerca și asta. Taie o ceapă zdravănă și stai puțin în zonă.

👉 Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment