Afectiuni Afectiuni psihice Plante medicinale

Știați că ceaiul de iasomie este extrem de popular în China și că este băut aproape la orice masă?

Written by EnJ2Pf9lBp

Chinezii apreciază 𝗰𝗲𝗮𝗶𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗮𝘀𝗼𝗺𝗶𝗲 datorită gustului plăcut, aromei relaxante, dar și beneficiilor pentru sănătate pe care acesta le are.

✨ 𝗜𝗮𝘀𝗼𝗺𝗶𝗮 a fost folosită de-a lungul secolelor pentru parfumarea naturală a pielii și pentru efectele sale afrodiziace. Femeile o adăugau în băi și își aplicau pe corp ulei de iasomie. Ambele efecte sunt apreciate și astăzi, iasomia fiind unul dintre ingredientele esențiale folosite de parfumierii din întreaga lume și o plantă regăsită frecvent pe lista de ingrediente a produselor cosmetice.

👩‍⚕️ 𝗜𝗮𝘀𝗼𝗺𝗶𝗮 a fost folosită de medici și pentru calmarea stărilor de sensibilitate nervoasă, de agitație și de surescitare. Femeile bogate din secolul al XIX-lea o foloseau sub formă de uleiuri volatile, pentru a calma anxietatea, stările depresive și emoția excesivă.

𝗕𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗰𝗲𝗮𝗶 𝗱𝗲 𝗶𝗮𝘀𝗼𝗺𝗶𝗲


✅☕️ 𝗜𝗮𝘀𝗼𝗺𝗶𝗮 consumată sub formă de ceai poate fi de ajutor în eliminarea kilogramelor în plus. 𝗖𝗲𝗮𝗶𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗮𝘀𝗼𝗺𝗶𝗲 are proprietăți antioxidante și totodată accelerează metabolismul, ajutând organismul să ardă mai eficient caloriile consumate. Se recomandă consumul unei cești de ceai de iasomie dupa masă, 𝗱𝗮𝗰ă 𝘀𝗲 𝗱𝗼𝗿𝗲ș𝘁𝗲 𝘀𝗰ă𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 î𝗻 𝗴𝗿𝗲𝘂𝘁𝗮𝘁𝗲.
✅☕️ 𝗖𝗲𝗮𝗶𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗮𝘀𝗼𝗺𝗶𝗲 ajută la scăderea colesterolului și reglează tranzitul intestinal, calmând simptomele neplăcute ale indigestiei.
✅☕️ Mulți specialiști susțin ca antioxidanții din ceaiul de iasomie ar putea opri dezvoltarea celulelor canceroase din organism, dacă este consumat regulat.
✅☕️ Datorită efectului calmant și antiinflamator, poate ameliora durerile de cap, durerile articulare, reumatismul, oboseala și febra musculara, contracțiile musculare și spasmele și poate trata într-o anumită măsură migrenele.
✅☕️ 𝗖𝗲𝗮𝗶𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗮𝘀𝗼𝗺𝗶𝗲 este recomandat și pacienților care suferă de diabet, pentru că are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge.

 Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment