Afectiuni Afecțiuni ale ochilor Afectiuni cardiovasculare Leacuri stravechi Plante medicinale

Știai că … ceaiul de ace de pin conține de până la 5 ori mai multă vitamina C decât conține lămâia?

Written by EnJ2Pf9lBp

Știai că … ceaiul de ace de pin conține de până la 5 ori mai multă vitamina C decât conține lămâia?

Vitamina C este un element esențial al sistemului imunitar, deoarece stimulează producerea de celule albe din sânge și are calități antioxidante care ajută la prevenirea bolilor cronice. În plus, vitamina C este o componentă crucială a colagenului, necesară pentru a crea noi celule, mușchi, țesuturi și vase de sânge.

Ceaiul din ace de pin este un remedii naturist excelent în prevenirea și tratarea:

– bolilor ale inimii;
– venelelor afectate de varice;
– oboseala mușchilor;
– scleroza;
– afecțiuni ale rinichilor;
– întărește nervii oculari;
– tratamentul pentru ochi se referă la boli care au afectat mușchii conjunctivi ai ochilor;
– tratarea cangrenelor;
– are efect asupra mușchilor netezi care încadrează venele sanguine.

Mod de preparare: Pentru a prepara ceai din ace de pin, pur și simplu colectați o mână de ace verzi. Spălați bine acele și taiați-le în bucăți mici de aproximativ jumătate de cm. Încălziți o cană de apă până aproape fierbe, turnați-o peste o lingură de ace și lăsați-o la infuzat, acoperită, timp de 5 până la 10 minute, până când majoritatea acelor se lasă pe fundul cănii.

Pentru un efect mai sporit, puteți fierbe o cană de apă, adaugați o lingură de ace tăiate, apoi acoperiți și lăsați acele să fiarbă pentru încă 2-3 minute. Luați-l de pe foc și lăsați-l să ajungă la temperatura la care îl puteți bea. Desi acest proces determină ca gustul să fie mult mai puternic, el eliberează și mai multi compuși terapeutici.

Atenție❗️ În timp ce există peste 100 de varietăți de pin, trebuie evitate Ponderosa, Norfolk și acele Yew deoarece acestea sunt toxice. Nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care vor să rămână însărcinate.

Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment