Afectiuni Afectiuni psihice

Relaxare la birou? Da!

Written by EnJ2Pf9lBp

Chiar dacă e spațiul de lucru și uneori de consum nervos, biroul poate deveni locul în care să ne simțim confortabil, încercând câteva trucuri:

Stretching. Mai exact, întinde-te, măcar o dată pe oră. Din cap până în picioare, lungește-ți mușchii să atingi cerul. Rămâi câteva secunde așa.

Muzica. Delectează-ți urechile cu o muzică relaxantă, în surdină. Genul clasic sau cel ambiental sunt adevărate binecuvântări într-o zi stresantă la lucru.

Decorarea biroului. O fotografie din concediu sau a cuiva drag, o mică statuetă la care ții mult, pot aduce o frântură din confortul casei la tine pe biroul.

Exercitii. Odată pe oră, așezați-vă cu spatele drept, lipit de scaunul biroului și respirați adânc, de 6-10 ori pe minut. Surplusul de oxigen va destinde organismul.

Bea apă! De multe ori, fără să ne dăm seama, nu bem apă și deshidratarea ne epuizează. Un pahar din sticlă transparentă, să ne bucurăm și vizual de puritatea apei, iar dacă ne plac, o felie de lămâie, câteva frunze de menta, puțin ghimbir.

Masarea urechilor și a palmelor. Cercetătorii spun că și simpla atingere a urechilor este un act sănătos. Un masaj al urechilor stimulează circulația periferică și producerea endorfinelor, inducând o stare de bine. O dată pe oră, un masaj al palmelor va face diferența intre o stare încordată și una productivă.

Crește o plantă! O mică insulă de verde va decora biroul, dar își va da și acel însoțitor viu tăcut, care nu te contrazice, nu te obosește, ci doar îți oferă oxigen. Gratis.

 Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment