Cosmetice naturiste Igiena (retete sapun, gel de dus, sapun intim)

Obiecte pe care epidemiologii și virusologii te sfătuiesc să nu le împarți niciodată cu altcineva

Written by EnJ2Pf9lBp

Este foarte important ca în această perioadă să aveți grijă de sănătatea voastră și să vă protejați.

❌ 𝗣𝗶𝘅𝘂𝗿𝗶 👉 Pixul are cu 46.000 mai multi germeni decat un vas obisnuit de toaleta. Acesta este motivul pentru care dr. Arthur nu imprumuta si nici nu ofera cu imprumut pixuri in locuri publice: “Toata lumea le atinge, iar in spatii precum cabinetele medicale sunt sanse si mai mari sa aiba bacterii sau virusuri.”

❌ 𝗧𝗮𝗰𝗮𝗺𝘂𝗿𝗶 👉 Ceea ce o impiedica pe dr. Arthur sa foloseasca la comun instrumentele de mancare este saliva de pe ele: “Chiar daca tu sau un alt membru al familiei va simtiti bine pe moment, este posibil sa fiti in stadii incipiente ale unei raceli sau gripe si sa nu va dati seama ca sunteti contagiosi. De aceea e mai bine ca fiecare sa-si foloseasca propriul tacam”, spune ea.

❌ 𝗙𝗮𝗿𝗱𝘂𝗿𝗶 𝘀𝗮𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘀𝘂𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗰𝗵𝗶𝗮𝗷 👉 Fardurile deschise invita bacteriile sa se dezvolte. Folosirea la comun a machiajului pentru ochi ar putea duce la conjunctivita, in timp ce distribuirea produselor de buze ne expune la mononucleoza, herpes si streptococ.

❌ 𝗖𝗮𝘀𝘁𝗶 👉 Castile care se introduc in ureche strang ceara, deci si bacterii blocate in aceasta. Imprumutandu-le, putem capata infectii, motiv pentru care medicii recomanda sa folosim boxele sau difuzorul daca vrem sa ascultam ceva la comun.

❌ 𝗣𝗿𝗼𝘀𝗼𝗮𝗽𝗲 👉 Prosoapele sunt medii propice pentru dezvoltarea si imprastierea bacteriilor pentru ca retin umzeala. Potrivit doctorului Arthur, unele bacterii pot supravietui ore intregi pe suprafete umede, in timp ce ciupercile de piele adora si ele aceste medii calde si lipsite de uscaciune. Mai mai mult decat atat, sunt oameni care nu se spala corect pe maini si isi imprastie bacteriile pe prosop. De acolo, ele se pot transfera cu usurinta pe mainile altcuiva.

❌ 𝗔𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝘀 👉 Nu doar ca aparatele de ras fac schimb de bacterii, dar ele pot raspandi si agenti patogeni precum hepatita B si C. De aceea, ele nu trebuie imprumutate nici macar pentru mici ajustari estetice.

❌ 𝗣𝗲𝗿𝗶𝘂𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗱𝗶𝗻𝘁𝗶 👉 Gura umana este un teren minunat de reproductie pentru tot felul de bacterii si virusuri: “Microorganismele infectioase sunt depuse pe perii umezi ai periutei si pot fi transmise tuturor celor care o folosesc.” Cel mai rau caz? Ca cineva cu un sistem imunitar slab sa foloseasca o periuta contaminata si sa dezvolte o infectie care ii poate pune viata in pericol, cum ar fi meningita.

❌ 𝗨𝗻𝗴𝗵𝗶𝗲𝗿𝗮 👉 Majoritatea oamenilor nu isi curata in mod regulat unghierele, ba chiar le folosesc la comun cu rudele. In mod similar aparatelor de ras, acestea ar putea intra in contact cu sangele altei persoane si raspandi hepatita C. Desigur, exista si posibilitatea de a raspandi infectii fungice sau bacteriene.

Aveți grijă la sănătatea voastră!

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment