Afectiuni Afectiuni antioxidante Remedii detoxifiante

Ce ceaiuri bem dimineața?

Written by EnJ2Pf9lBp

Ceaiul poate fi o alternativă reușită a cafelei, cunoscut fiind că sunt specii de plante folosite la ceaiuri care conțin cafeină.

☕ 𝗖𝗲𝗮𝗶𝘂𝗹 𝘃𝗲𝗿𝗱𝗲 – Cu zero colesterol, grăsimi sau zaharuri, ceaiul verde este o alternativă excelentă la băuturile nesănătoase din comerț, dar și la cafea. Polifenolii, flavonoizii și catehinele pe care le conține sunt antioxidanți cu acțiune benefică asupra organismului. Într-o infuzie ce ceai verde se găsesc potasiu, calciu, magneziu, fier, sodiu, acid folic și chiar vitaminele C și B6. Ceaiul verde nu se bea pe stomacul gol și nici în exces, pentru că poate provoca insomnii sau agitație.

☕ 𝗖𝗲𝗮𝗶𝘂𝗹 𝗮𝗹𝗯 conține mai puțină cofeină decât ceaiul verde, dar, după cum spun specialiștii, este de trei ori mai antioxidant decât el. Vine la pachet și cu vitamine (A, B, C și E). Ceaiul alb poate fi consumat și de adolescenți pentru că este un bun aliat în lupta contra acneei dar și pentru că sprijină sănătatea sistemului osos. Preparat prin infuzare, ceaiul alb nu este recomandat totuși cardiacilor, hipertensivilor, persoanelor cu probleme hepatice sau femeilor însărcinate.

☕ 𝗖𝗲𝗮𝗶𝘂𝗹 𝗻𝗲𝗴𝗿𝘂 are cam aceleași beneficii ca și ceaiul verde sau cel alb. De reținut însă că acest ceai are mai multă cofeină decât cele verde și alb. 200 de ml de ceai negru conțin jumătate din cantitatea de cofeină din același volum de cafea. Europenii și americanii sunt cei mai mari consumatori. Ceaiul negru combate stresul și previne apariția diabetului, este calmant pentru sistemul digestiv,iar cataplasmele cu pliculețe de ceai negru reduc cearcănele. Demn de menționat este că acest ceai nu are calorii!

☕ 𝗖𝗲𝗮𝗶𝘂𝗹 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 are un gust intermediar între cel verde și negru, însă ce îl deosebește de acestea este faptul că poate fi refolosit la infuzare, gustul la a doua sau a treia infuzare fiind minunat.

☕ Aceste ceaiuri se pot bea îndulcite cu miere sau nu, iar la cel negru se poate folosi și laptele. Toate dau energie pentru o zi minunată! Voi ce ceai preferați? 

 Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment