Afectiuni Afectiuni ale imunitatii Afectiuni hormonale Afectiuni psihice Afectiuni respiratorii Leacuri Leacuri stravechi

𝗦𝗶𝗹𝘃𝗮𝘁𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗮 (𝘀𝗮𝘂 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗰𝗶𝗻𝗮 𝗣ă𝗱𝘂𝗿𝗶𝗶). Ș𝘁𝗶𝗮ț𝗶 𝗱𝗲 𝗲𝗮? ( Partea 1)

Written by EnJ2Pf9lBp

Virtuțile terapeutice ale pădurii sunt cunoscute și folosite din timpuri străvechi. Multe spitale, în special cele în care se tratau afecțiuni psihice, dar și ale plămânilor, ori cardiovasculare, erau construite în pădure sau lângă ea.


 Pădurile sunt ”𝗽𝗹ă𝗺â𝗻𝗶𝗶” planetei, transformând dioxidul de carbon in carbon, pe care îl fixează în masa lor și oxigen, pe care îl degajă generos în atmosferă.


🌲 𝗨𝗻 𝘀𝗶𝗻𝗴𝘂𝗿 𝗰𝗼𝗽𝗮𝗰 𝗱𝗲 𝘁𝗮𝗹𝗶𝗲 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗼𝗰𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗲 î𝗻 24 𝗱𝗲 𝗼𝗿𝗲 𝗼𝘅𝗶𝗴𝗲𝗻𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 3 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲.
🌲 Solul din pădure conține o bacterie pe care o inhalăm în timpul mersului prin pădure – mycrobacterium vaccae – care stimulează sistemul imunitar.
🌲 Aerul pădurii are o densitate uriașă de 𝘂𝗹𝗲𝗶𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘀𝗲𝗻ț𝗶𝗮𝗹𝗲 𝘃𝗶𝗻𝗱𝗲𝗰ă𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲!


🌎🌎 𝗦𝘂𝗻𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗽ă𝗱𝘂𝗿𝗶𝗶 calmează sistemul nervos și ne conduc către 𝗹𝗶𝗻𝗶ș𝘁𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗴𝗻𝗶𝘁𝗶𝘃ă. .
🌲🚶‍♀🚶 Milioane de oameni din toata lumea își gestionează stresul, se relaxează, se încarcă și se tratează, practicând conștient”î𝗺𝗯ă𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 î𝗻 𝗽ă𝗱𝘂𝗿𝗲” . în timpul plimbărilor prin pădurile catalogate ca zone medicale forestiere.


În Japonia s-a înființat Medicina Forestieră. Există trasee terapeutice pentru “îmbăierea în aerul pădurii”, cabinete medicale pentru evaluare și recomandări, și restaurante care prepară hrana și ceaiuri din vegetale oferite de pădure.

𝗕𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗶 pe care le are “imbaierea în aerul pădurii”:

– Scade semnificativ nivelurile hormonilor de stres, cortizol și adrenalină
– Inhibă sistemul nervos simpatic sau “luptă sau fugi”
– Stimulează și întărește sistemul nervos parasimpatic sau “odihnește-te și însănătoșește-te”
– Scade tensiunea arterială
– Fortifică sistemul imunitar
– Îmbunătățeste somnul, crește numarul orelor de somn și îmbunătațește calitatea acestuia
– Induce o dispoziție bună, relaxare și confort, reduce stările de tensiune, anxietate, furie, ostilitate, oboseală, confuzie etc.

🌲🌲🚶🚶 După o zi petrecută într-o 𝗽ă𝗱𝘂𝗿𝗲 𝘃𝗶𝗻𝗱𝗲𝗰ă𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲, beneficiile pentru organism se mențin până la 1 lună, iar o plimbare de 2-3 ore este o doză de sănătate de care organismul se bucură timp de o săptămână.

Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment