Afectiuni Afectiuni antioxidante Detoxifiere Detoxifierea ficatului Plante medicinale Remedii detoxifiante

𝗣𝗹𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲: 𝗯𝗿𝘂𝘀𝘁𝘂𝗿𝗲𝗹𝗲!

Written by EnJ2Pf9lBp

Brusturele, bazează-te pe el!

Dacă în Statele Unite ale Americii și în China, brusturele este cultivat, în țara noastră el crește spontan. Îl găsim pe marginea drumurilor, pe terenuri virane, la margine de pădure.

Cunoscut încă din vremea dacilor, brusturele este una dintre cele mai răspândite plante din lume, având proprietăţi antibacteriene, antifungice, diuretice şi detoxifiante.

Rădăcina de brusture se recoltează în septembrie – noiembrie, iar frunzele, înainte de înflorire.

Fitoterapeuţii recomandă preparatele din brusture pentru rolul lor antitoxifiant în afecțiunile hepatice, renale și biliare.

De asemenea, brusturele reglează nivelul glicemiei, curăţă sângele de toxine şi acţionează ca un antibiotic, având o eficienţă similară cu cea a penicilinei.

Rădăcina de brusture poate fi consumată în stare crudă, în salate sau în diverse preparate culinare, având un gust apropiat de cel al ţelinei.

Ceaiul de brusture poate fi găsit în magazinele naturiste și se preparară adăugând o lingurită la o cană de apă. El este bun și pentru slăbit, deoarece ajută la detoxifierea organismului și eliminarea excesului de apă din corp.

Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment