Cosmetice naturiste Cosmetice naturiste pentru par

Păr deteriorat? Îți recomandam cea mai tare rețetă pentru șampon cremă pentru păr deteriorat

Written by EnJ2Pf9lBp

Dacă ai un păr uscat și deteriorat, am pregătit pentru tine o super rețetă ce te va ajuta să îți păstrezi o podoabă capilară strălucitoare și sănătoasă.

Știm! Este greu când părul devine uscat și deteriorat … îți este mai greu să îl îngrijești și să îl coafezi pentru că se încurcă mereu și și-a pierdut din strălucire și flexibilitate. De aceea, acest tip de păr are nevoie de o rutină de îngrijire care să includă produse cu ingrediente specifice, care să îi redea sănătatea și strălucirea.

Ar trebui să știi că un păr uscat și fragil are nevoie de mai multă atenție dacă vrei să arate mai sănătos. Este important să folosești produse speciale, naturale, care să îți hrănească părul în profunzime. Alegerea produselor nepotrivite din comerț poate duce la un păr și mai deteriorat.

Mai jos îți spunem cum să îți faci singură șamponul pentru îngrijirea părului uscat și deteriorat care te vor ajuta să ai din nou un păr sănătos și strălucitor:

Incrediente pentru 250 ml șampon:

  1. 20,7 gr unt de kokum
  2. 2,3 gr hairbond
  3. 16,1 gr emulsifiant Vari-Btms (Varisoft)
  4. 16,1 gr tensidă de cocos pudră
  5. 75,9 gr bază lavantă blândă
  6. 85,6 gr apă plată
  7. 0,46 gr gumă xanthan
  8. 4,6 gr betaină
  9. 4,6 gr proteină de mătase
  10. 23 picături ulei esențial de cedru atlas
  11. 53 picături ulei esențial de ylang-ylang
  12. 1,4 gr (46 pic) conservant cosgard

Mod de preparare:
Într-un pahar Berzelius se adaugă untul de kokum, hairbond și emulsifiant Vari-Btms. Într-un alt pahar Berzelius se adaugă pe rând tensida de cocos pudră, baza lavantă blândă, apa plata și guma xanthan, în ordine, cu amestecare după fiecare incredient.

Paharele se pun pe baie de apă și se încălzesc până când ambele ajung la temperatura de 70°C, amestecându-le din când în când. După ce au ajuns la temperatura potrivită, se îndepărtează din baia de apă.

Incredientele din al doilea pahar Berzelius se adaugă treptat, puțin câte puțin (cam în 8-9 porții) peste incredientele din primul pahar în timp ce mixerul lucrează. Se mixează apoi timp de 3 minute. A se evita aerarea și spumarea în exces pe parcursul mixării. Pentru a accelera răcirea, se pune compoziţia peste un vas cu apă rece şi se continuă mixarea timp de încă 3 minute. Dacă mixerul nu mai face față din cauza vâscozității, se poate continua amestecarea manual, energic.

În compoziția răcită la temperatura mâinii se adaugă pe rând ingredientele rămase în ordinea din rețetă, cu amestecare după fiecare. Șamponul astfel preparat se transferă în recipientul dedicat. pH: ~5,5-6

Consistența șamponului se va definitiva în următoarele zile.

Rezultă un șampon complex, formulat cu ingrediente ce curăță părul și scalpul fără să fie decapant. Contribuie la hidratarea, repararea și netezirea firelor de păr. Este potrivit pentru părul uscat, cu scalp normal sau ușor gras, păr deteriorat, casant, păr cu vârfuri fragile.

Se aplică pe părul bine umezit, se masează delicat, se clătește, apoi la a doua șamponare se ține pe păr cca.2-3 minute, după care se clătește.

Înainte de a folosi un produs naturist făcut în casă este indicat să faceți un test de alergii! 

About the author

EnJ2Pf9lBp

Leave a Comment