E dimineață și trezirea ne-a rezervat o surpriză. Articulațiile par ruginite și fiecare mișcare provoacă dureri. Natura are, în laboratoarele ei ajutor, și pentru acest tip de dureri.
Remedii externe
Mai întâi trebuie să știm că durerile articulare apar din cauza inflamațiilor articulare provocate de artrite infecțioase sau artrite autoimune, ori din cauza afecțiunilor degenerative ale cartilajelor, cum ar fi artrozele.
Căldura ajută. În perioadele friguroase, înfășurați articulațiile dureroase cu lână sau bumbac, de asemenea purtați haine din țesături naturale, pentru ameliorarea disconfortului.
Masaj ușor cu tincturi și uleiuri. Se potrivește tinctura de muguri de plop, dar și amestecul de tincturi de muguri de plop, ardei iute, ienupar și ulei esențial de mentă, pin, coriandru și levănțică. Dacă nu știați, uleiul de ricin și uleiul de mentă au efect calmant atunci când le aplicăm pe articulație prin masaj ușor. Ulterior, putem aplica o compresă caldă cu aceste substanțe și să înfășuram articulația într-o țesătură de bumbac.
Polenul, foarte bun și el! Aplicați-l de seara pe articulația dureroasă, făcându-l o pastă cu ulei vegetal și lăsați-l peste noapte să își facă treaba!
Păpădia. Puneți flori de păpădie la macerat în alcool timp de 2 săptămâni, într-un recipient închis la culoare. Aplicați apoi substanța rezultată pe zonele dureroase, având grijă să mențineți articulațiile calde.
Ridiche neagră. Radeți o ridiche neagră, aplicați cu ulei pe un tifon și aplicați pe încheietura dureroasă. Lăsați peste noapte.
Cataplasmele și compresele. Cu rozmarin, frunze de varză sau cu ceapă sunt cunoscute din bătrâni și foarte eficiente pentru calmarea durerilor articulare. Din farmacia bunicii vin și compresele cu infuzie de sulfină, cu decoct din radacină de tătăneasă, car și cu infuzie de mentă, ele având, de asemenea, rol de alinare a durerilor și inflamațiilor articulare.
Băile calde alină și calmează, când cerem ajutorul plantelor.
Băile cu pin. Crengile de pin, tăiate și fierte 2-3 minute în apă, pot avea efecte miraculoase. Lichidul obținut se poate folosi în apa de baie, în care e bine să stăm timp de 20-30 de minute. Și din mugurii de pin se poate face un decoct care se adaugă în apa de baie.
Băile cu argilă. Cum le facem? Se recomandă dizolvarea în apa de baie a unui kilogram de argilă.
Băi cu sare, nimic mai simplu! Apă caldă în care se adaugă sare.
Remedii interne.
Ceaiurile.
O mulțime de plante ne pot ameliora inflamațiile și detoxifia articulațiile. Ceaiuri recomandate: rozmarin, coada calului, curcuma, flori de soc, de mușețel, coaja de salcie, frunze de tarhon, frunze de mesteacăn, frunze de frasin, teci de fasole, semințe de lucernă, rădăcina de lemn dulce, fructe de ienupăr. Ceaiul de lavandă cald, combinat cu ulei de lavandă sau decoctul de musețel, bune, bune și ele!
Decoctul de ceapă se face din 2-3 cepe tăiate sau zdrobite și fierte într-un litru de apă, timp de 15 minute.
Sucuri naturale din cartofi, țelină si morcovi, napi, varză, lime și lămâie cu apă, sfeclă roșie și ananas ajută articulațiile, dar dau și energie pentru o zi plină.
Regimul alimentar
Un regim alimentar este important. Un regim sănătos ajută la combaterea problemelor articulare și trebuie să includă alimente alcaline. Câteva exemple: strugurii roșii, ghimbirul, soia, cireșele, fructele de pădure, bananele, pepenii, citricele, kiwi, merele, prunele, lintea, nucile, semințele și legumele crude – morcovi, varză, mărar, patrunjel, păstârnac, ceapă, usturoi.
Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.